BEWEZEN OPLOSSINGEN

BLUEFLAME3D® is de geregistreerde merknaam van bewezen oplossingen in 3D robotfrezen.

WAAROM BLUEFLAME3D®.

Een robotcel laten bouwen voor een pick & place toepassing is voor elke robotintegrator een relatief standaard klus. Met een industriële robot 3D frezen (of 3D/5D printen) is een ander verhaal. Het vraagt extra kennis van machinaal bewerken, materialen, tooling, randapparatuur en de CAM software om de robotprogramma’s te genereren. Voor zowel de software als de hardware hebben wij binnen de Blueflame3D groep alle kennis in huis om u te helpen met het maken van de juiste keuzes als het gaat om middels een robot professioneel en effectief te kunnen 3D frezen.

ONZE MISSIE.

Naast de kennis van het 3D frezen met industriële robots en de daarvoor benodigde software, kan in combinatie met de door ons ontwikkelde hardware een beproefde oplossing geboden worden die zekerheid biedt. Onze missie is om een Blueflame3D gebruikersgroep in het MKB te activeren. Op die wijze het wordt het professioneel robotfrezen als effectief productieproces geïntensiveerd. Daarnaast is het Blueflame3D concept duurzaam en betaalbaar. Wij werken bijvoorbeeld deels met met refurbished hardware en dragen op die wijze bij aan het milieu en een snellere ROI.

HET BLUEFLAME3D® CONCEPT.

Het Blueflame3D concept geeft u de garantie dat u een in de praktijk bewezen oplossing koopt. Op basis van refurbished robots hebben wij een concept ontwikkeld dat de omgekeerde weg bewandeld dan u gewent bent. Normaal gesproken gaat u in gesprek met een robot integrator als u een freesoplossing wilt laten bouwen. De robotintegrator vraagt u in zo’n eerste gesprek wat u wilt dat hij voor u gaat bouwen. Wij werken andersom. U weet bij voorbaat wat u koopt en dat het werkt. Een verschil van dag en nacht.

Onze CAD/CAM software

SprutCAM Robot

Al 20 jaar ontwikkelt SprutCAM Tech CAD/CAM-software voor CNC-machineprogrammering. In deze periode zijn er enorm veel bewerkingsstrategieën ontwikkeld voor 2,5-, 3-, 4- en 5-assige CNC-machines. Nu zijn al deze bewerkingsstrategieën beschikbaar voor het frezen met industriële robots in SprutCAM Robot. SprutCAM Robot Frezen wordt onder andere gebruikt voor het frezen van mallen en pluggen voor composiet onderdelen voor de maritieme sector en automotive, sculpturen, protheses en mallen voor ortheses.

SprutCAM Robot beschikt over verschillende bewerkingsstrategieën van 2D tot en met 5D. Er is een uitgebreide reeks voor- en nabewerking toolpad-strategieën beschikbaar die rechtstreeks werken met het 3D-model voor het onderdeel en het werkstuk. De toolpaden in SprutCAM Robot zijn te gebruiken voor verschillende bewerkingstechnieken zoals frezen, 3D en 5D printen, lassen, snijden en spuiten.

Een robotschema is een één op één 3D model in SprutCAM Robot van de robotcel in uw werkplaats. SprutCAM Robot bevat een groot aantal robotschema’s van de meest gangbare modellen. Voor elke klant en configuratie maakt Blueflame3D® echter een robotschema op maat.

Meer informatie over SprutCAM Robot? Lees hier verder.

Onze robothardware

IRS Refurbished®

Blueflame3D® maakt gebruik van IRS Refurbished® 3D robots.  IRS Robotics is opgericht in 2002 en is een van de pioniers van de wereldwijde duurzame internationale refurbished robotmarkt. De oorsprong van het bedrijf is gelegen in de robotexpertise van de machinefabrieken van Philips. Tussen een ´gebruikte robot´ aanschaffen en een IRS Robotics refurbished robot aanschaffen zit  een groot verschil.  Naast de standaard refurbishmentprotocollen worden voor de Blueflame3D® robots additionele metingen verricht. Denk alleen al aan het meten van de 3 nauwkeurigheden: backlash, repeatability en accuracy.

In de datasheet van een industriële robot vindt u alleen informatie over de ‘repeteernauwkeurigheid’ (repeatability). Deze is meestal om en nabij +/-  0.15 mm, afhankelijk van het type robot. Deze specifieke nauwkeurigheid zegt echter (helemaal) niets over de algemeen bedoelde ‘nauwkeurigheid’ die haalbaar is op het eindproduct tijdens frezen of 3D printen. De ‘algemene nauwkeurigheid’ die u mag verwachten van een refurbished robot ligt grofweg tussen de 0,7 en 1,5 mm bij bijvoorbeeld robotfrezen in kunststof of hout. Goed om te weten is dat er qua nauwkeurigheid in de praktijk weinig verschil blijkt tussen een nieuwe en een goede refurbished robot. Het is echter afhankelijk van diverse factoren of u op bijvoorbeeld 0,7 mm ‘nauwkeurig’ kunt frezen of op 1,5 mm nauwkeurig. Externe factoren, zoals bijvoorbeeld het frezen in uitgestrekte of juist ingetrokken toestand van de arm of het toepassen van bepaalde freestechnieken, kunnen weer een grotere of kleinere deviatie van nauwkeurigheid veroorzaken.

Hoe dan ook: tijdens een demo in een van onze democellen kunnen wij aan de hand van een van uw producten of een vergelijkbaar product bepalen wat voor u haalbaar is. Zo zijn er nooit verrassingen achteraf.

Meer informatie over IRS Refurbished® robots? Lees hier verder.

Onze freestechnologie

DamenCNC

Tijdens zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft begon DamenCNC oprichter Kevin Damen CNC machines te maken, als hobby. Nu, met meer dan 15 jaar CNC ervaring en een team van zeer deskundige medewerkers, ontwikkelt DamenCNC hoogwaardige deelproducten en leveren zij vrijwel alle standaardartikelen uit voorraad.

Voor Blueflame3D® ontwikkelt en levert DamenCNC uit Alphen aan den Rijn niet alleen de essentiële Blueflame3D® samengestelde apparatuur voor de freesaansturing. Zij leveren ook de freesmotoren, gereedschapswisselstations, freesbitjes, afzuiging, 3D tasters enz.

DamenCNC heeft momenteel meer dan 4.000 producten in verkoop. Zij zijn actief in 38 landen.

Lees hier meer over DamenCNC.

Onze configuratie & trainingen

HB3D / Spil Robotics

HB3D is een in Amsterdam gevestigde technologie-ontwikkelaar en productiebedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in robotprinten en robotfrezen.

Spil Robotics is gelieerd aan HB3D. Zij voorzien in het robotfreesspecialisme. Voor Blueflame3D® levert Spil Robotics de essentiële on-site begeleidingstrajecten. Van basistrainingen (IR Basis, IR Basis Plus) tot Professioneel (IR Professional) en zelfs het volledig meedraaien met projecten. Spil Robotics is ervaren in het integraal beoordelen en configureren van 3Dfrees hardware-oplossingen en heeft kennis van zowel CAM software als praktijkervaring met diverse robotfreesopstellingen.

Voor de juiste werking, inzet van de hardware en de correcte overdracht van informatie is het namelijk noodzakelijk en vereist om de Blueflame3D® eindgebruiker te begeleiden. Bijvoorbeeld met het configureren/integreren en omgaan met de geleverde hardware. Het doel is uiteraard een zo kort als mogelijke leercurve!

Nadat de hardware actief is wordt door Spil Robotics de soft- en hardware op elkaar afgestemd en ingeregeld. Configuratie en trainingen zijn onlosmakelijk verbonden met Blueflame3D®.

Lees hier meer over HB3D.