Ontwikkelingen

Onze visie is dat alleen datgene op de markt gebracht kan worden dat stabiel, degelijk getest en reproduceerbaar is. Klanten als proefkonijn gebruiken is niet onze stijl. Doorontwikkelingen en nieuwe ontwikkelingen binnen het Blueflame3D concept worden in-house getest op kwaliteit en duurzaamheid. Onderstaand een impressie van een aantal speerpunten welke volop in ontwikkeling of doorontwikkeling zijn.

In ontwikkeling

Printkop / Robotextruder

Prioriteit nummer 1. Blueflame3D® is volop bezig met de ontwikkeling van de Blueflame3D printkop / robotextruder. De printkop wordt ingezet in onze grootschalige 3D-printer, uiteraard met refurbished robothardware and SprutCAM software. Het kwaliteit versus kostenaspect blijft een speerpunt in al onze ontwikkelingen!

De stap erna is om de printoplossing te koppelen met de freesoplossingen, met dezelfde robot. Bijbehorende periferie zoals het snelwisselsysteem tussen printkop en freesmotor zijn reeds ver ontwikkeld. 

Constant in ontwikkeling

Blueflame3D® democel

Onze democel wordt constant doorontwikkeld. Alle nieuwe onderdelen worden daar getest. Testen en try-outs worden daar uitgevoerd. We willen eerst alles met eigen ogen zien en ervaren.

Een bezoek aan onze democel is altijd het startpunt, voor al onze klanten. Dat kan live ter plaatse maar ook digitaal! Om onze klanten zo goed mogelijk te informeren voordat ze een keuze maken, hebben wij een aantal demolocaties verspreid over Nederland tot onze beschikking. Zo kunnen onze klanten een realistisch beeld vormen van de aanschaf van een robotfreesoplossing. De robotcel van CADCAMstore in Halsteren is er daar één van. Tijdens een demo in een van onze democellen kunnen wij aan de hand van een van uw producten of een vergelijkbaar product bepalen wat voor u haalbaar is. Zo zijn er nooit verrassingen achteraf.

Vanuit onze robotcel in Halsteren geven wij ook 1-op-1 webinars om u de mogelijkheden van SprutCAM Robot te laten ervaren. Tijdens een webinar kijkt u live mee via 5 HD camera’s en kunt u de acties en bewerkingen in SprutCAM Robot real-time volgen.

In ontwikkeling

Blueflame3D producten

Enkele andere Blueflame3D producten in ontwikkeling, in willekeurige volgorde:

  • Hot wire cutter
  • Automatische wisselstation voor freesmotor en extruder
  • Heavy duty bokken / aflegsysteem
  • Draaitafel met holle as (verwarming en vacuum) voor 3D/5D printen
  • PILZ safety systeem voor celrealisatie
  • Hekwerken / Safety fences
  • Stofzuigstation voor toolwisselstation
  • Hoogte-instelbaar stofzuigkop voor freesmotoren
  • … en meer!